Forumindex De Gamla Urens Vänner

 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


SilverQuiz
Gå till sida Föregående  1, 2
 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Silver, Guld, Tenn och deras stämplar samt Ädelstenar
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
Volcano.
Gäst

InläggPostat: 2018-11-30 00:15:15    Rubrik: Svara med citat

Det förefaller som om Silversidans sluga läsare alldeles har tynat bort när det gäller fantasieggande barkgymnastik. Har fokus förlorats i den sega massa som melodifestivalsförberedelserna inbjuder till? Har julborden redan slagit till med tung mage, veka knän och diskuskastning mellan öronen? Har vi fått en massdepression som orienterar oss bort från livets väsentligheter, som bl a omfattar studium och god inlärning av och om antikt silver.

Kunskap söks, och fås, inte utan ansträngning. Av de tre nordiska dödsynderna lättja, fjättja och kättja är de två senare ursäktliga, men inte den första. Den mellersta är för övrigt en drivkraft bl a för juvelerarkonsten, men lättja, nej, oförsvarbart. T o m för en pensionär är svårare, och mer ansträngande, att seriöst kunskapsinriktat samla på silver, än tomburkar. Vem vill inte anta en sådan utmaning?

Quo Vadis? Ledtråd nummer X

Plankan-bordet-altaret är en gemensam nämnare mellan rugbytraditionen och det kyrkligt rituella som bär upp det vi söker.

PS. Innan några svar (eller försök till svar, gissningar, hugskott, utskott, blindskott, eller tentativa resonemang som kan leda framåt, eller sidledes) visar sig arbetsvägrar Volcano genom att sluta visa aktivitet på någon annan berättande tråd. - Kommentarslös passivläsning av lesefruchte, som lär förekomma där, kan vara starkt inaktiverande och förslöande. Som det heter, - så kan vi inte ha det. Hot, inget löfte. DS
Till överst på sidan
Volcano.
Gäst

InläggPostat: 2018-12-02 00:05:26    Rubrik: Svara med citat

I flottan lärde vi oss att noggrant läska ur kanonröret från vapenfett före avfyrning, annars kunde det bli stopp och svullet rör, eller, i värsta fall, patronlägesexplosion och ajöss med det och alla oss.

Efter läskning skjuts alltid ett läskskott, som på grund av resterande infettning inte styr riktigt mot mål, gördeln på granaten slirar lite mot räfflingen i pipan och turbulerar lite wobblande, utgångsfarten är försvagad. Nästa skott, med rensad pipa ska nå bättre.

Regeln i flottan var att "Sätt upp ett mål och skjut ner det". Andra skottet efter inmätning gav träff, och tredje, tack och god natt för målet.

Så är det inte här, av någon anledning. Ingen avfyrning alls, mot äkta eller föreställda mål. Här råder ett ödsligt tålamod, och inget försök till målangivning eller uppsökande verksamhet för att finna den eftersökta lösningen.

Vi tar stöd i bibeln, vid lång väntan

Predikaren 7:9
Bättre slutet på en sak än dess början, bättre är en tålmodig man än en högmodig.


Ledtråd nummer Z

En förenande företeelse mellan rugbyns 3:dje halvlek och nattvarden är konsumtion av alkoholhaltig dryck.
Till överst på sidan
Volcano.
Gäst

InläggPostat: 2018-12-03 00:51:54    Rubrik: Svara med citat

Väg- eller missvisande ledtråd: Kan det ha med kontrollerat intag av alkoholhaltiga drycker att göra??

????
Till överst på sidan
Volcano.
Gäst

InläggPostat: 2018-12-05 23:54:37    Rubrik: Svara med citat

Advent är föraningens, väntans och förhoppningens tid. Men när det gäller problemlösning?`

Psaltaren 74:9

Våra tecken ser vi inte, ingen profet finns mer,
och hos oss är ingen som vet för hur länge.

Ledtråd Y: På medeltida lågtyska heter det vi söker "ror".
Till överst på sidan
Volcano.
Gäst

InläggPostat: 2018-12-06 04:11:34    Rubrik: Svara med citat

Den nyfikne läsaren kanske söker impuls och stöd av angivna bibelcitat för att söka klura ut vad det hela är fråga om. Det bör kanske då här klargöras att hänvisningarna till böckernas bok endast är av kommenterande slag, och innehåller inga som helst ledtrådar.

För den som händelsevis besökt Gamla testamentet har upptäckt att mina hänvisningar inte har den exakta ordalydelsen med Bibel 2000. Detta är då en riktig iakttagelse, jag har använt 1917 års bibel som har ett mustigare och kraftfullare språk. Varför äta bröd utan salt och segla i stiltje när tillgång finns till ett omfångsrikt bibliotek?
Till överst på sidan
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Silver, Guld, Tenn och deras stämplar samt Ädelstenar Alla tider är GMT + 2 timmar (svensk sommartid)
Gå till sida Föregående  1, 2
Sida 2 av 2

 
Hoppa till:  
Du kan skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.05 sekunder att ladda.