Forumindex De Gamla Urens Vänner

 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Splittrade och sammanhållna silversamlingar
Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Silver, Guld, Tenn och deras stämplar samt Ädelstenar
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
SStempeln
Gäst

InläggPostat: 2018-12-24 10:25:15    Rubrik: Svara med citat

Precis som någon noterat i en annan tråd, så har det periodvis varit svårt att komma in på DGUV. Först nu har jag lyckats läsa hela tråden.

Volcano har också tänkt helt rätt, när det gäller funderingarna kring varför ingen har avbrutit diskussionen. Exakt för att inte komma med något inlägg mitt i den synnerligen intressanta följetongen! Jag ville definitivt inte riskera att bryta serien, förrän Volcano själv meddelade det avgörande ordet: SLUT.

Det har varit mycket intressant läsning, och jag beundrar all forskarmöda som lagts ner för att alls kunna skriva det här.
När jag hinner ska jag läsa allt igen. Intill dess har jag i varje fall inga frågor eller kommentarer i själva ämnet.

Ett stort tack, och en vilsam period tillönskas Volcano!
(Jag vet inte om och hur du eventuellt firar några av de kommande s.k. helgerna. Det är ju inte säkert att det går till på samma sätt som hos familjen SStempel af Trück).
Till överst på sidan
Volcano.
Gäst

InläggPostat: 2018-12-24 10:58:53    Rubrik: Svara med citat

Sstempelns tillönskan om en vilsamhetsperiod efter den nära övermäktiga författarprestationen faller i godan jord och godan snö. En sak är klar, firandet av inkommande högtider blir avslappnat diversifierat, men allt i St Eligius anda och under hans fröjdade blick.

Gott nytt silverår tillönskas alla!
Till överst på sidan
Silvergäst
Gäst

InläggPostat: 2018-12-27 01:01:44    Rubrik: Svara med citat

Volcano har gjort ett fantastiskt arbete med denna följetong. Tackar ödmjukast för underhållningen/utbildningen och önskar Volcano ett riktigt Gott Nytt Silverår!
Till överst på sidan
SStempeln
Gäst

InläggPostat: 2019-01-11 10:31:02    Rubrik: Svara med citat

Nu har det ju varit en lång period av "underhåll", då man inte kunnat komma in på DGUVs forum, så det här blir lite senkommet. Min avsikt var att redan samma dag (4 januari) lägga in en notis, så att alla intresserade skulle kunna höra programreprisen.

Vad pratar jag om?
Ja, hade inte Volcano hunnit först så hade kanske någon börjat fundera över det där med hönan och ägget. Varifrån kommer egentligen alla uppgifter?
Som av en ren tillfällighet handlade radioprogrammet "Stil" den 4/1 om bland annat de upphittade "örngottssmyckena". Just det som Volcano så ingående skrivit om i denna tråd.

Det är bara att konstatera att allt stämmer. Fast Volcano är mycket utförligare. Nu kanske någon tror att Volcano är inblandad i Sveriges Radio. Ja, inte vet jag om han varit behjälplig på något sätt, men de personer som nämns vid namn i samband med radioprogrammet är i varje fall helt andra personer. Ingen av dessa bär Volcanos namn.
Säkert är åtminstone att Volcano måste ha lagt ner ett enormt arbete för att plocka fram alla uppgifter. Det gläder mig att han hann publicera dem här först.

För den som är intresserad så kommer här länken till radioprogrammet, som än så länge går att avlyssna.
https://sverigesradio.se/avsnitt/1209354
Till överst på sidan
Volcano.
Gäst

InläggPostat: 2019-01-11 20:56:28    Rubrik: Svara med citat

Jaså, hoppsan, har SR och journalister börjat intresserat sig för den här historien. Märkligt, den är snart 10 år gammal, och jag har lyft den nu på DGUV, eftersom det aldrig blev någon bok från egen penna. Men, resultatet är inte långt ifrån.

1. Nej, jag har inte lyssnat på radioprogrammet Stil, och har inte varit inblandad i produktionen. Stil, de få gånger jag slumpmässigt kommit att lyssna på det, har någon gång stuckit ut intressant, men annars lite för förutsebart slätstruket för aktivt lyssnande.

2. Om det är som Sstämpeln säger, att allt stämmer, så förvånar det mig, journalister brukar ha tidspress och slarva på. Men i det här fallet kanske de läst rätt innantill.

3. Historien är som sagt 10 år gammal och under denna tid varit totalt bortglömd. Men ny forskning kanske kan ladda in lite ytterligare sprängstoff eller luktsalt i historen, och det har jag bidragit till.

4. Vem tar härefter vid?
Till överst på sidan
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Silver, Guld, Tenn och deras stämplar samt Ädelstenar Alla tider är GMT + 2 timmar (svensk sommartid)
Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Sida 8 av 8

 
Hoppa till:  
Du kan skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.05 sekunder att ladda.